Geçmeyen kas ağrıları

Spordan sonra oluşan kas ağrısı, strese bağlı kas ağrısı, bacak kas ağrısı, kol kas ağrısı gibi kas ağrısı çeşitleri ile ilgili sorunlar giderek yaygınlaşmakta. Sonuç olarak geçmeyen kas ağları yaşam kalitemizi ve konforumuzu olumsuz etkilemekte.

Geçmeyen kas ağrıları neden olur diye baktığımızda, çoğu durumda, ağrılı kaslar endişelenecek bir şey değildir ve belli yöntemlerle giderilebilir. Bununla birlikte, kas ağrıları bazen altta yatan bir hastalığın belirtisi olabilir. Dolayısıyla geçmeyen kas ağlarından şikayetçi olan herkesin öncelikle bir doktora görünmesi gerekir.

Kas ağrılarının yaygın nedenleri arasında ağrılı bölgeyi incitecek aşırı hareket, vücudun bir bölgesine travma, viral enfeksiyonlar sayılabilir. Miyalji olarak da bilinen kas ağrıları, vücudun kasları olan herhangi bir bölgesinde hissedilebilir. Sebebe bağlı olarak rahatsızlık hafif veya çok şiddetli olabilir.

Kas ağrılarının nedenleri nelerdir?

Kas ağrılarının en yaygın nedenleri şunlardır:

Stres: Stres, baş ağrısı ve titremenin yanı sıra kas ağrılarına da neden olabilir. İnsanlar, gevşeme tekniklerini öğrenerek ve mümkün olan yerlerde kendilerini stresli durumlardan uzaklaştırarak stresle mücadele etmeye çalışabilirler.

Beslenme eksikliği: Vitamin, mineral eksiklikleri de kas ağrılarına yol açabilmektedir.

Dehidrasyon: Susuz kalmış bir kişi kas ağrıları yaşayabilir.

Burkulma ve yaralanmalar: Burkulmalar ve diğer yaralanmalar kas ağrısı ve rahatsızlığına neden olabilir.

Yetersiz uyku: Uykusuzluk vücut üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir ve yeterince uyuyamayan bir kişi kas ağrıları ile karşılaşabilir.

Çok fazla fiziksel aktivite: Aşırı egzersiz, sert ve ağrılı kaslara neden olabilir.

Ağrının nedeni bir gerginlik, yaralanma veya stres ise, insanlar genellikle belirli bir bölgede rahatsızlık hissederler. Tüm vücutta ağrılar ortaya çıktığında, bunun bir enfeksiyon, ilaç veya altta yatan bir hastalıktan kaynaklanma olasılığı daha yüksektir. Dolayısıyla her durumda doktora başvurmalısınız.

Kas ağrıları için ne yapılabilir?

Küçük yaralanmalardan, çok fazla egzersizden veya stresten kaynaklanan ağrıları gidermek için kendi kendinize uygulayabileceğiniz yöntemler var.

Dinlenme: Etkilenen bölgeyi dinlendirin ve yaralanmaya neden olan aktiviteyi durdurun.

Buz: Ağrıyı hafifletmek ve şişmeyi azaltmak için bir buz torbası kullanın. Buz torbasını ince bir beze koyup bölgeye günde üç kez 15-20 dakika uygulayın.

Sıkıştırma: Şişliği azaltmaya yardımcı olmak için bir kompresyon bandajı kullanın.

Gerginlik, stres ve yoğun fiziksel aktivite nedeniyle oluşan kas ağrılarıyla mücadele etmenin diğer bazı yolları şunlardır:

  • Egzersiz yapmadan önce esnemek
  • Kasları tonda tutmak için düzenli egzersiz yapmak
  • Egzersizden önce ısınma ve daha sonra soğumak
  • Uzun süre oturursanız düzenli molalar vermek
  • GTOS terapi ile kas ağrıları iki seansta yüzde 90 başarı oranı ile hızlı şekilde giderilebilmektedir.
Leave a reply